Budalslia

Hytte Budalslia

Mjøsli, Stange kommune

2020 – 22

Fritidsbolig for en aktiv stor familie på Mjøsli med spektakulær utsikt over Mjøsa. Hytta ligger på en furukolle, der kollen blir en naturlig forlengelse av hyttas uteplasser.  Den er formet med et langt saltaksvolum langs kollen med et tverrskip mot vest som fanger utsikten. Formen gir skjermede uteplasser både mot sørvest med morgensol og nordvest med ettermiddagssol. Livet flyter naturlig mellom ute og inne.

Tverrskipet er samlingspunktet i hytta, med kjøkken, spiseplass og stue. Spiseplassen har kontakt med begge uteplassene mot sør og nord, mens stuen ligger nedsenket med fokus mot utsikten og Mjøsa. Inngangspartiet gir blikk tvers gjennom hytta og deler oppholdssone og soveromsavdeling med sovehems over. På andre siden av oppholdssone ligger gjesteavdeling med soverom, bad og en liten stue. Hytta er et sted der storfamilien samles og planløsningen tilrettelegges for det.

Store vinduer fra gulv til tak går igjen som motiv. Dette gir gode siktlinjer gjennom hele hytta. Gjennomført bruk av furu på vegg og himling, gir en lun og lys atmosfære. Entre og bad er utført med mikrosement i kombinasjon med tre. Utvendig er hytta beiset i en mørk farge.

Foto: Anne Bråtveit