Boligutvidelse på Nesøya

Asker kommune

2023

 

Prosjektet omfatter et frittstående nybygg med spiseplass og tekjøkken i direkte tilknytning til generøse utearealer og svømmebasseng.

Det smale nybygget plasseres helt ytterst i skråningen og erstatter et tidligere saltakshus som overskred dagens høydebegrensninger. Dette nye grepet gjør det mulig å åpne både for bedre utsikt fra eksisterende hovedhus og å skape et generøst åpent uteareal på øvre plan. Den smale oppstikkende delen av nybygget, med spiserommet, skjermer samtidig mot innsyn og vind. Det skaper en godt beskyttet, lun og solrik uteplass.

Under nybygget skjules bassengrommet m/teknikk, som er nedfelt i terrenget. I underetasjen er det etablert et gjesterom , samt trenings- og wellnessarealer. Dampbadstuen med ergonomisk formet flislagt sittebenk, tilbyr et fjordglimt rett ut i den fineste aksen mot utsikten. I kontrast til denne «mørke hulen» er resten av trenings- og wellnessarealet utformet helt åpent med lyse vegger og detaljer i eik som åpner seg via en stor glassfront mot fjorden. En egen liten badstu er satt inn som en frittstående «sigarboks» med interiør i tre.

Overordnet tilpasser tiltaket seg til det skrånende terrenget og det eksisterende huset på en skånsom måte. Utvendige kvaliteter preges av en miljøvennlig fasadekledning i tre og mørk pussete vegger i samme fargespekter som eksisterende bolig. I tillegg sikrer varmeforsyning via borehull til bergvarme, at huset oppfyller et høyt nivå av bærekraft.

Foto: Marco Schön

Samarbeidspartnere: Brafas AS (UTF), Oggi (iARK)